BİR BOYBAND TEHLİKESİ DAHA: "ONE DIRECTION"



15-25 yaş arası güzel çocuklar! Biraz ses, biraz dans yeteneğiniz varsa, akıl ve zekâda noksanlık yoksa; söz dinler ve çok çalışırsanız "boyband" olabilirsiniz. İyi yatırım ve reklamın ardından gelen şöhretle de ortama uyum sağlarsanız -ki aranızdan sivrilen tipler olacaktır-: sesinizle, zekânızla, boyunuz posunuzla, bazen bir bakış, bazen de gülüşünüzle öne çıkıp devam edeceksinizdir "single"larınızla. Yarış devam edecek yani anladığınız üzere, zaman gelecek birbirinizin üstüne basıp daha yükseklere çıkma ihtiyacı olacak veya yaratılacak. Bir ROCK grubu olsanız; elinize gitar, davul, klavye alsanız, her birinizin müziğe farklılıklar katabileceğiniz bir beraberlikte iş yürür. Ama hepinizle yıllarca uğraşmak, iş bölmek-uydurmak zor. Birbirinizle de uğraşamazsınız zaten en nihayetinde, "bana daha çok, daha çok" diyeniniz de olacaktır mutlaka. Olmasa olmazdınız zaten, emin ol! Zaten belli bir yaşa geldikten sonra da size ilgi gösteren pek kalmayacak, muhattap olduğunuz kitleden uzaklaşmış oluyorsunuz en nihayetinde. Neyse... Bu, konumuz dışı. Biz, meselemize gelelim yavaştan..

Öncelikle, bu yazının muhattabı boyband hayranlarıdır, diyelim ve devam edelim;

"Neden bu çocuklar ilgi görüyor?" gibi sorulara, "müzik" tartışmalarına hiç girmeyeceğim. Gerçek gayet ortada ve bilinen bir şey: Fanlar birbirinden farklı (sarışını, esmeri, kızılı...) insan figürlerinin sempatik hareket ve danslarını seviyor, hülyalara dalıyorlar. Hele bir düşün: Bir Egeli, bir Karadenizli, bir Doğulu, Trakyalı ve daha pek çok çeşit çocuklarımızı: ali, hasan, hüseyin, berat -bu aralar "berat" adı çok revaçtaymış- murat... Ortaya karışık görsel salata, her yerde ve her zaman!

Biz neler gördük kardeşim, ne boybandlar, justin bieberlar. "Tarkan" vardı ki -hâlâ var- akıllara zarar. Danslar, öpücükler... Çılgınlar gibiydik. Ne oldu-nasıl oldu "Metallica" dinledik. O da olmadı sonra daha başkalarına baktık: Death, Thrash, Prograssive, Melodic Metal vb.. Neler, neler.. Ne topluluklar, müzikler, kişiler.. Çok sonraları anladık-keşfettik Pink Floyd, Led Zeppelin, falanlar filanlar.. Bu da asıl mesele değil. Bizle ilgili, belki de biraz sizle...

Mesele de öyle ahım şahım bir şey değil. Gelenek devam ediyor. Defterler, çantalar, silgi, kalem, çıkartmalar ve daha birçok bilmediğim ama sizin bildiğiniz şeyler "one direction, justin bieber" görselleri ile bezeli. Bu çantaları, kalemleri yapan, satan amcalar-teyzeler sizin neyi beğeneceğinizle ilgilenmediği gibi düşlerinize de ortak değiller. Bu aldığınız şeylerde emeği geçen büyükleriniz, sizin o anlamlandıramadığınız, sevmediğiniz kendi harcamaları için sizin beğeninizi, düşlerinizi bir güzel kullanıyorlar. Tıpkı bizim bu yazıyı yazarken sizi kullandığımız gibi. Google gibi arama motorlarında, forumlarda, sitelerde en çok aranan, tıklanan şeylerin  arasında bu "one direction". Olur da google'da, orada burada sizler bu çocukları ararken buraya da tıklarsınız: "hit"imiz artar -sitemize giriş sayımız yükselir- diye bir karalama yapalım dedik. Mesele belki de bu.(?)

Tüm bu yazılanlardan sonra son bir şey söyleyebilirim: Bu, naçizane bir tavsiye olabilir; kabul ederseniz eğer.
Gülen, mutlu olan, üzülen, hüzünlenen, güzel bakan "boyband"lar var. Hem de gerçekler ve sana aitler.





2 yorum:

  1. geçmişteki örneklere de göz atarsak boybandlerin modası hiç geçmeyeceğe benziyor ki yenileri de oluşturuluyor... genç kızlar her zaman onlar için çıldıracak onlara sahip olmak isteyecek hayaller kuracak ve parlayan boybandler daima eleştirilecek ve yerilecek haha kısır döngü bu.sonra da yıldızları söner dağılırlar falan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doğru.ama zeki ergen kızlarımız bunu kabullenmek istemiyorlar malesef :)

      Sil