YÜRÜ BE RIHANNA!




Robyn Rihanna Fenty

Barbadoslu.


Bacakları kendine ait gibi durmayan, asi karakterdeki saçları, maskulen tavırlarıyla dişiliğini ortaya koyan showgirl.


"Yukarı semtin roman vatandaşları gibi giyiniyor" küçümsemeleri yapılsa da fütüristik detaylardaki rahatlığı, kimsenin cesaret edemediği kıyafetleri zerafetle taşımasını gözden kaçırmamak gerekir.

Popüler müziği takip etmeyen, özellikle dinlemeyen kesimin Rihanna'ya olan merakından ve ilgisinden kaynaklı şarkılarına göz atmak istediğinde "bu şarkıyı Rihanna mı söylüyor?" demekten kendisini alamadığını, hiç bilmediği, ilgilenmediği halde her albümünden en az 4-5 şarkısının hafızasına yerleştiğini görünce bunu pek de şaşkınlıkla karşılamıyor aslında. Tabii bunda popüler kültürün ve hızlı tüketimin önemli rolü olduğu kesin. Girilen ortamlarda, mekanlarda, radyolarda sıkça çalması hafızada yer etmesinde büyük etken fakat; altı çizilmesi gereken esas detay Rihanna'nın her sene yeni albüm çıkarması ve albümlerinde en az 5 şarkısının hit olmasını gözden kaçırmamak gerek. Her sene albüm, konserler, davetler... Yoğun bir tempo ve sansasyonlar.





Neden bu kadar seksi, erotik ve cüretkar olduğu, Rihanna'yı romantik, çocuksu ve şirin görenlerin aklına takıldığı konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Bu eleştiriyi yaparken de karşılaştırma yaptıkları Lady Gaga için "Lady Gaga dalgasını geçiyor, kafa buluyor, ironi yapıyor..." cümlelerinde bir yüceltme, Rihanna için basit ve avamlık söz konusu oluyor. 

Sesinin, fiziğinin güzelliği ve başarısının, istikrarının; yaşadığı sansasyonel olaylar ve ilişkilerindeki basına yansıyan kötü olaylarla genele görünen bu zıtlıklar Rihanna'yı kolayca eleştirilebilir hale getiriyor. Modonna, Lady Gaga gibi güçlü, marjinal görünen kadınlara göre daha insani ve gerçek olduğu da bir başka eleştirel yaklaşımdır diğer taraf için. 




Medyaya yansıyan otel odasında çekildiği çıplak fotoğraflarının ardından; "her kadının çıplak fotoğrafı olmalıdır" cevabıyla konuyu kapatmıştır. 




Uzun tırnakları, marjinal saç stilleri, geniş alnı, sahne şovları, rahat dansı ve hareketleri, umursamaz tavırları, lezbiyen ilişki iddiaları, dövmeleri ve anlamlarındaki "illuminati"...
Giyinmesi, söylemleri, şarkıları, şovları, klipleri, maskulen duruşunu dişiliğiyle birleştirerek erotizmi hatta pornografiyi barındırması Rihanna'nın da samimiyetle bundan keyif aldığını, mutlu olduğunu yansıtması erkeklerin ilgisini oldukça çekmekte.






Chris Brown ile ilişkisinde fiziksel şiddet gördükten sonra tekrar birlikteliğine devam etmesi hatta "ondan çocuk doğurabilirim" açıklamasıyla gelen tepkilere kulak asmaması kezban karakterlerini dayanışmaya çağırır nitelikte.












Modayla yakından ilgilenen ve birçok moda şirketi için de kamera karşısına geçen Rihanna, farkını 2013 yılbaşında Victoria's Secret defilesinde ortaya koydu. Performansının sonunda podyumdaki yürüyüşü ile bütün gözleri esir aldı.

Yürü be Rihanna !






1 yorum: