FOREVER MARILYN MONROE



Bazı kadınlar ve erkekler vardır; hayatları boyunca tüm ayrıntıları gizemli ve çekici olmakla kalmaz diğer kadınları ve erkekleri de etkilerler. Marilyn Monroe da bu çarpıcı insanlardan sadece biri. İhtişamlı, sarsıntılı ve narin yaşamının ardından birçok tasarımcıya ilham verdi. Türlü renk ve biçim bu güzel sarışının esintisini taşıdı. Onunla anılan koleksiyonlar yaratıldı ya da onu hatırlatan aksesuarlar...




MARILYN'in Ferragamo'ları



Marilyn Monroe yaşamı boyunca Salvatore Ferragamo imzalı ayakkabılar kullandı. Şimdiyse efsanevi yıldızın, ayakkabıları ve birçok kıyafeti, ölümünün 50. yılı dolayısıyla Salvatore Ferragamo Müzesi'nde sergilendi. "Marilyn" adını taşıyan sergi 28 Ocak 2013’ te son buldu.





M.A.C’in Marilyn Monroe özel koleksiyonu


Mest eden kırmızı rujları, parıldayan Dazzleglass dudak parlatıcıları, dramatik bir efekt sağlayan 35 no’lu takma kirpik, False Lash Maskara’nın Extreme Black tonu ve metalik tonlarda, pırlanta ışıltılı far paleti ile Marilyn Monroe Koleksiyonu gümüş ekranın büyüsünü makyaja taşıyor.
“Girls Best Friend” Ojeleri ve kusursuz bir cilt için “Forever Marilyn” Pudrası ile Marilyn Monroe'nun renkleri M.A.C'in bu koleksiyonuyla biraraya geliyor..








Zen Pırlanta’nın "Diamonds Are A Girl's Best Friend" Koleksiyonu Marilyn Monroe Esintisi Taşıyor

Zen Pırlanta, Marilyn Monroe Koleksiyonu için tasarımcı Deniz Kaprol ile çalıştı.
Deniz Kaprol koleksiyondaki parçaları Marilyn'in birebir taktıklarından esinlenmek yerine, simgelediklerinden yola çıkarak tasarladı. Modern bir tarza sahip koleksiyonun tamamında görülen oval ve yuvarlak formlar, Marilyn'in seksapelliğini ve dişiliğini vurguluyor. Ana teması çiçek figürleri olan koleksiyon aynı zamanda, Marilyn'in içinde her zaman barındırmış olduğu çocuksu saflığı ve neşesini anlatıyor.

Bazıları Sıcak Sever”





“Yaz Bekarı”
“Yaz Bekarı”
                   












Çekici Cat Eye Gözlükleri

Cat Eye gözlükleri 50'li yılların kadınlarını büyüleyen aksesuarlardan biriydi. Belki de bu efsanevi sarışınla birlikte ikon haline geldi. Onun çocuksu havasına, kadınsı bir zerafet katan cat eye gözlükler tüm zamanların aksesuarıdır diyebiliriz. Monroe esintisi taşıyan gözlükler farklı markaların, farklı dizaynlarıyla hâlâ kadınların ilgisi çekiyor.




Monicapolitan
Tom Ford


"Yatakta ne giyerdiniz?"

Marilyn, bir gazetecinin soruduğu bu soruya verdiği "Chanel N'5" cevabıyla marka bambaşka bir boyut kazandı.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder